суботу, 11 листопада 2017 р.

Екскурсія до міста Харкова


10 листопада 2017 року учениця нашого 9-го класу Скрипниченко Альона разом з іншими учнями Подолянської школи відвідала місто Харків, де прогулялася Ботанічним садом та здійснила захопливу подорож на шоколадну фабрику «Кондитер Т-Престиж».
На фабриці Альона та інші діти ознайомилися з технологією виробництва цукерок та взяли участь у майстер - класі з виготовлення зефіру.
Усі були в захваті, отримали багато позитивних емоцій та солодкі подарунки.

пʼятницю, 10 листопада 2017 р.

Тиждень української писемності та мови


Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.
П. Куліш

З 06 по 10 листопада 2017 року у школі тривав Тиждень української писемності та мови.
Учителі української мови та літератури Демідова А.В. та Кусяк М.Ю. провели тематичні заходи: лінійку «До джерел української писемності», конкурс «Кращий учнівський зошит», вікторину «Вивчаймо рідну мову», диктант «Рідна мова», виставку малюнків і стіннівок «Що за диво наша мова!».
Протягом тижня у бібліотеці учні школи могли ознайомитися з виставкою літератури «Наша мова калинова», яку підготувала бібліотекар Бурлакова А.С.



середу, 8 листопада 2017 р.


07 листопада 2017 року у нашій школі відбулося свято - урочиста лінійка з нагоди презентації міні-проекту по утепленню спортивної зали. 
Серед учнів, які брали участь у виступах, були і наші дев'ятикласники. Водолазська Катерина та Скрипниченко Альона виконали фінальну пісню, а інші учні брали участь у флешмобі.


вівторок, 7 листопада 2017 р.

Тестування з фахової майстерності



07 листопада 2017 року у відділі освіти відбулася зустріч оргкомітету з учасниками першого (районного) туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2018».
Цього дня я брала участь у першому конкурсному випробовуванні «Тестування з фахової майстерності».


XVII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності на Українському радіо

Радіодиктант національної єдності традиційно відбудеться у День української писемності та мови – 9-го листопада і звучатиме на Першому каналі Українського радіо о 12.00. Текст звучатиме о 12.30, його читатиме доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко. Девіз цьогорічного радіодиктанту – "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета".
Стати учасником радіодиктанту надзвичайно просто. Окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет (слухати текст можна онлайн в прямому ефірі за посиланням: http://www.nrcu.gov.ua/).
Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Ті, хто напише його без помилок, будуть відзначені призами. Важлива умова – перевірятимуться лише диктанти, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.

За матеріалами: Українське радіо