пʼятницю, 3 квітня 2020 р.

Інтернет-конференція «Українська мова та література: ідеї та досвід викладання» (сайт "На урок")





РОЗКЛАД ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЇ

10:30 – Цукор Любов. Вступне слово

11:00 – Борисенко Наталія. «Розширення кордонів мислення та меж запам'ятовування на уроках літератури»

12:00 – Баєва Алла. «ЗНО: хвилюватися не можна готуватися»
13:00 – Суховєєнко Катерина. «Особливості подачі нової теми з української мови в умовах дистанційного навчання»
14:00 – Немировська Наталія. «Інтерактивні вправи на уроках української мови та літератури»
15:00 – Ющенко Людмила. «Формування навичок аргументації на уроках мови»
16:00 – Цукор Любов. « 5 творчих завдань для дистанційної роботи» Інформація про конференцію

Презентації виступів


Джерело: На урок

Онлайн-платформа, присвячена всесвіту Гаррі Поттера

Письменниця Джоан Роулінг оголосила, що запускає онлайн-платформу з різноманітними іграми, розвагами і текстами, присвяченими всесвіту Гаррі Поттера.
Про це Роулінг повідомила у своєму Twitter, присвятивши проєкт «Гаррі Поттер вдома» «всім батькам, вчителям і вихователям, яким, щоб захопити та розважити дітей на карантині, обов’язково знадобляться дива».

Джерело: Освіторія

четвер, 2 квітня 2020 р.

Зміни до статті 113 – простій під час карантину зі збереженням зарплати


Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 540-IX від 30.03.2020, підписаним Президентом сьогодні, 2 квітня 2020 року, внесено зміни до частини першої статті 113 КЗпП, де передбачено оплату простою не з вини працівника, в тому числі у зв’язку карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України, у розмірі не менше 2/3 посадового окладу (ставки заробітної плати), повідомляє Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки.

Інформація щодо продовження карантину та скасування ЗНО – НЕПРАВДИВА



Міністерство освіти і науки спростовує низку фейків, що зараз ширяться в Інтернеті та ЗМІ. Зокрема, йдеться про неправдиву інформацію щодо продовження карантину, скасування ЗНО, нібито обов’язок для шкіл використовувати конкретні платформи для дистанційного навчання, оскільки вони погоджені МОН, а також фейк про проведення обов’язкового загальнонаціонального вимірювання якості навчання під час карантину.

Проєкт “Всеукраїнська школа онлайн” на українському телебаченні для учнів 5-11 класів


З понеділка, 6 квітня 2020 року,  одразу на 11-ти телеканалах України для школярів стартують уроки онлайн. Учні 5-11 класів на період карантину зможуть  вчитись просто у себе вдома. Достатньо ввімкнути телевізор і уважно слухати вчителів.


Проєкт “Всеукраїнська школа онлайн”, у межах якого уроки для учнів будуть транслювати низка телеканалів, стартує з наступного понеділка. Про це у Telegram-каналі нагадав Президент України Володимир Зеленський.
“Завдання держави — забезпечити кожній дитині вільний доступ до знань. З цією метою у понеділок, 6 квітня, стартує проект “Всеукраїнська школа онлайн”. 40 педагогів з Києва на час карантину фактично стануть учителями для всієї України. Школярі з п’ятого по одинадцятий клас зможуть дистанційно вивчати 11 предметів“, — повідомив Президент.
З його слів, щоранку о 10:00, з понеділка до п’ятниці, уроки транслюватимуть українські телеканали:
• 5-й клас — ПлюсПлюс та 112 Україна
• 6-й клас — ZOOM та NewsOne• 7-й клас — ZIK• 8-й клас — Індиго та УНІАН• 9-й клас — Рада та UA: Культура• 10-й клас — UA: Перший• 11-й клас — М1

Розклад уроків з 5 по 11 клас розміщено нижче у дописі

Також уроки можна буде переглянути на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та YouTube.

“Прохання до батьків: стежте за розкладом уроків, заохочуйте дітей до перегляду та долучайтеся до пізнавального контенту всією родиною! Залишаємось вдома! Вчимося вдома!” — наголосив Глава держави.


Джерело: Шкільне життя


неділю, 29 березня 2020 р.

Олесь Гончар. Подих доби у новелі "Залізний острів" (з роману "Тронка")


Google запустив в Україні освітній проєкт для вчителів «Навчайте з дому»



Google запустив українську версію ресурсу для допомоги вчителям та учням у дистанційному навчанні. Про це йдеться у блозі Google.

«Навчайте з дому» — головний центр інформації, підказок, тренінгів та інструментів з ресурсу Google for Education, який допоможе вчителям продовжувати викладати, навіть якщо вони фізично не перебувають у класі.
На сайті для початку пропонують поради, як почати дистанційне навчання, наприклад:як викладати в інтернеті,як викладати дистанційно без відеоконференцій,як зробити уроки доступними для всіх учнів,як залучати учнів до активної співпраці під час дистанційного навчання,як співпрацювати з іншими викладачами.
У Google розповіли, що цей ресурс буде розвиватися й надалі. Його побудували за підтримки та у співпраці з Інститутом інформаційних технологій в освіті ЮНЕСКО.

Джерело: Шкільне життя

Як вчителям працювати у Google Classroom (практичні поради)


Плейлист "Вивчаємо Classroom" на YouTube-каналі Антоніни Букач





Де шукати відповіді на Google-тести


Створення тесту Google-формі та його автоматичне оцінювання



Як легко створити Google-форму