суботу, 18 квітня 2020 р.

Ерік Сігал "Історія одного кохання" (віртуальний урок)



© Олена Аброскіна

Експрес-урок "How to write informal letter?"

Інтерактивний робочий аркуш "Літературний детектив. Світова новела"



© Ольга Захарова

Wizer.Me - інтерактивні робочі аркуші

Сервіс Wizer.me увійшов в десятку кращих сервісів для освіти в 2016 році. Сервіс дозволяє створювати інтерактивні робочі аркуші, які можна використовувати при дистанційному навчанні, для домашніх робіт, для роботи в класі на інтерактивній дошці.


Назва сервісу: Wizer.MeОпис: інструмент для створення інтерактивних робочих аркушівМова: англійськаПосилання: https://app.wizer.me/Простий і швидкий інструмент для створення інтерактивних робочих аркушів із завданнями і вправами, в тому числі і на основі відео. Можна скористатися вже створеними робочими листами з багатьох тем, а можна створити свої.


пʼятницю, 17 квітня 2020 р.

Стислі конспекти для підготовки до ЗНО з української мови та літератури

Оцінювання учнів в умовах дистанційного навчання: роз'яснення від МОН


Як оцінювати учнів в умовах каратину? Це питання неабияк хвилювало багатьох учителів України. І от МОН нарешті надало роз'яснення у листі
Так, для учнів 1-2-х та 3-х пілотних класів має застосовуватися формувальне та підсумкове оцінювання. Для учнів 3-4-х класів почтакової школи, а також базовоі та профільної школи – поточне, формувальне та підсумкове оцінювання (тематичне, семестрове, річне). 
Оцінювання може проводитися як у синхронному, так і в асинхронному режимі. У листі МОН заначено, що саме синхронний режим забезпечить належну об'єктивність, але при цьому вимагає належного технічного забезпечення як учителів, так і учнів.

Ервін Умеров "Самотність" (аудіокнига)


Матеріали до вивчення твору А. Сент-Екзюпері "Маленький принц"




Використано онлайн-дошку Padlet 


© Світлана Тіхоненко

Експрес-урок Марина Цвєтаєва "Книги в червоній палітурці"


Остап Вишня "Мисливство"



Завершення 2019 / 2020 навчального року


16 квітня 2020 року Міністерство освіти і науки України надіслало роз'яснення (№ 1/9-213 від 16 квітня 2020 року) керівникам департаментів (управлінь) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій, а також керівникам закладів загальної середньої освіти щодо проведення підсумкового оцінювання та організованого завершення 2019-2020 навчального року (можна завантажити тут).
Як пропонується завершити навчальний рік читайте нижче.

Анімація з піску "Маленький принц"


четвер, 16 квітня 2020 р.

середу, 15 квітня 2020 р.

Експрес-урок "Спрощення"

Узагальнення розділу "Сила творчої уяви" (6 клас)


Постмодернізм. Милорад Павич


"Маленький принц" (мультфільм)


Вчимо і навчаємось на карантині: зміни в системі освіти


Усі зміни в освітньому процесі, впроваджені через карантин, відтепер зібрано на окремому інформаційному ресурсі.

Інфоресурс містить ключову інформацію про зміни в роботі дитячих садків, шкіл, закладів ПТО, університетів та коледжів. Зокрема, тут розміщено актуальну інформацію про завершення навчального року в школах, цьогорічне ЗНО та вступну кампанію.

Габріель Гарсіа Маркес

(для уроку зарубіжної літератури в 11 класі)

вівторок, 14 квітня 2020 р.

МОН надасть рекомендації із заповнення класних журналів


Міністерство освіти рекомендує освітянам в умовах карантину вести свої записи та нотатки, щоб після закінчення карантину заповнити класні журнали.
Про це, під час своєї участі в Онлайн конференції «EdCamp 2020», сказала в.о. міністра освіти Любомира Мандзій.
За її словами, Міністерство освіти готує лист про річне оцінювання, який буде містити рекомендації із заповнення класних журналів. Зараз зміст листа узгоджується з профільним директоратом МОН та Українським інститутом розвитку освіти.

Онлайн-путешествия по гробницам и другим достопримечательностям Египта


Египетское Министерство по делам древностей, занимающееся защитой и сохранением историко-культурного наследия страны, запустило серию бесплатных онлайн-путешествий по гробницам и другим знаменитым сооружениям Египта. Ссылки на туры министерство публикует в социальных сетях, дополняя их хештегами #StayHome.
Виртуальные туры представляют собой 3D-модели помещений, составленные из множества снимков. ПОсматривать гробницы можно так же, как улицы на картах Google. По виртуальной копии сооружения можно свободно перемещаться, приближать камеру и рассматривать даже мельчайшие детали, при этом вам не помешают другие посетители.

Джерело: Избранное

понеділок, 13 квітня 2020 р.

Шістдесятники. Поезія


Всеукраїнська школа онлайн: розклад уроків на другий тиждень



Міністерство освіти і науки опублікувало розклад уроків та тем Всеукраїнської школи онлайн на другий тиждень. Про це повідомили на сайті міністерства.

Тепер на YouTube-каналі МОН уроки виходитимуть чітко за розкладом – раніше їх публікували одразу після того, як закінчувався попередній урок. Отже, тепер розклад занять буде таким:

1 урок – 10:00;

2 урок – 10:30;

3 урок (руханка) – 11:00;

4 урок – 11:15;

5 урок – 11:45;

6 урок (руханка) – 12:15;

7 урок – 12:30.


“Пам’ятайте, якщо запізнилися – не біда, всі уроки зберігаються в записі на нашому YouTube-каналі. Крім того, під час трансляції ви завжди можете почати її переглядати зі зручного для вас місця”, – зазначили у міністерстві.

Посилання на списки відтворення для кожного класу:

5 клас;

6 клас;

7 клас;

8 клас;

9 клас;

10 клас;

11 клас.
Детальний розклад та теми дивіться на фото нижче