неділю, 28 травня 2017 р.

Літній табір з Оксфорд Юніверсіті Прес


Літні канікули вже не за горами і всі з нетерпінням чекають на приємний відпочинок та мріють про нові пригоди з друзями. Проте, цього року, на відміну від попередніх років, багато учнів влітку завітає до літніх мовних таборів, де вони будуть удосконалювати свої мовні вміння у веселій, невимушеній атмосфері.
Видавництво “Оксфорд Юніверсіті Прес” долучилося до проведення цих заходів і пропонує вашій увазі цікаву і захоплюючу систему роботи з художніми текстами. ЇЇ можна застосовувати для опрацювання як невеликих оповідань та історій, так і об’ємних художніх творів, які учні читають у вільний час. Ця навчальна система має назву Reading Circles. Вона поєднує в собі елементи рольової гри з розвитком критичного мислення та групової дискусії.




Суть системи нескладна: після того, як учні прочитають текст, вони поділяються на групи з 6 чоловік і отримують окремі ролі. Починається наступний етап роботи з текстом, під час якого учні опрацьовують матеріал у групах через призму щойно одержаних ролей та згідно отриманих завдань.
Саме для літніх таборів видавництво Оксфорд Юніверсіті Прес підготувало цікаву добірку захоплюючих оповідань, які можна завантажити, попередньо зареєструвавшись на сайті Оксфорд Юніверсіті Прес. Після реєстрації ви станете учасником вчительського клубу (Oxford Teachers’ Club) і матимете доступ до використання величезної кількості корисних методичних матеріалів для вивчення англійської мови.
Опис ролей ви знайдете українською мовою та англійською мовою (для фотокопіювання та представлення учням). Також у поміч Вам ми пропонуємо розгорнутийприклад опрацювання твору за системою Reading Circles на основі тексту “Niagara Falls – don’t Look Down!”, взятого з English Plus 2, Oxford University Press.
Якщо учні проявлять інтерес до роботи з художніми творами, природно, що у Вас виникне бажання організувати міні-бібліотечку у своєму класі чи в школі і продовжувати працювати по цій системі впродовж навчального року. Тоді Вам буде корисною інформація про Oxford Big Read.

За матеріалами: Oxford University Press https://elt.oup.com/

Немає коментарів:

Дописати коментар