середу, 9 травня 2018 р.

Урочистий мітинг, який відбувся на території меморіального комплексу «Висота маршала Конєва»

9 травня 2018 року у складі  делегації педагогічних працівників 6-ти закладів загальної середньої освіти Куп’янського району на чолі із першим заступником голови Куп’янської районної державної адміністрації Дроботом Анатолієм Даниловичем стала учасником урочистого мітингу, який відбувся на території меморіального комплексу «Висота маршала Конєва».

Саме звідси командувачем Степовим фронтом генерал-лейтенантом І. С. Конєвим в серпні 1943 р був відданий наказ про штурм Харкова. На честь 35-річчя визволення від німецько-фашистських загарбників тут було встановлено пам'ятний знак. «Висота маршала Конєва» стала центром святкових заходів, пов'язаних з подіями Другої світової війни, місцем зустрічі ветеранів. У серпні 2003 р, напередодні 60-річчя визволення Харкова, була завершена реконструкція меморіального комплексу «Висота маршала Конєва». Зараз він складається з стели, церкви Іоанна-воїна (архітектор - А. В. Чечельницька) і будівлі музею «Харківщина у Другій світовій війні 1939-1945 рр.».
Ми відвідали музейний комплекс меморіалу та оглянули виставку сучасної військової техніки, яка працювала під відкритим небом.






Немає коментарів:

Дописати коментар